on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Joulu Prahassa, osa 2

Hiukan kesti tämän kakkososan värkkääminen - syynä flunssa ja sitä seurannut täydellinen onttous korvien välissä. Uutena vuotena suoritettu kevyehkö pään ravistus asetti joitakin palikoita uudelleen kohdalleen, yritän siis reilun viikon viiveellä muistella, mitä ihmettä siellä Prahassa taas tapahtuikaan...

Edellisessä jorinassa odotettu "giganttimaisen mustan miehen" esiintyminen oli peruutettu, eli se siittä. Rahat saatiin kuitenkin törsättyä tsekkiläisittäin hintavassa Red Hot & Blues -mestassa. Ja joulumaiseen tapaan täälläkään eivät menut olleet voimassa, eli ei saatu myöskään kehuttua cajun-sapuskaa. Vaan me emme lannistuneet - zoomasimme itsemme tuttuakin tutumpaan Ungeltiin jatsin/bluesin toivossa. No joo - olihan siellä jatsia/bluesia - tosin hiukan pliisua meidän makuumme eli Alice Springs Blues Band (video alla). Mutta tulipahan taas käytyä.



Pliisuista viisuista suivaantuneina testasimme eräänä iltana jälleen kerran myös U Maleho Glenan, jossa jammaili John Serry plus 1. Siis - ojasta allikkoon ja äärimmäisyydestä toiseen! Lähdettiin ensimmäisen kerran kesken keikan ja niin teki moni muukin, sen verran fuusiota pukkasi korvaan. Alla videopläjäys ihan siittä iisimmästä päästä...



Itsellekin ihmeteltäväksi voin todeta, että tällä Prahan reissulla ylivoimaisesti hienoin "konsertti" oli - kylläsenkyllä - jäkismatsi. Sparta Prahan ja Moeller Pardubicen kohtaamisessa oli hyvä meininki. Välillä kyllä pivoa taisi olla enemmän ilmassa kuin tuopeissa...Ja halpaakin tämä lysti vielä oli: tiketit ennakkoon maksoivat reilut kuusi euroa kipale ja Tesla Arenalla mmmmakkara ja pivo yhteensä kaksi euroa. Hiukan hirvitti matsin jälkeen kun laskeuduttiin metroasemalle ja vastassa oli mielettömän älämölön lisäksi kymmenittäin mellakkapoliiseja - tällä kertaa kaikki sujui kuitenkin rauhallisesti. Alla Sparta Prahan ylivoimamaali, peli päättyi jotakuinkin 5-1 Prahan joukkueen hyväksi.



Metroasemasta tulikin mieleen...jos näet reissullasi alla olevan kuvan kaltaisen pömpelin asemalla, niin mene ihmeessä painamaan sitä houkuttelvan näköistä vihreää nappia;) Täten et yhtään herätä huomiota ja tunnet itsesi oiken älypääksi?!


Talvisesta kelistä johtuen liikuimme aikas paljon myös ratikoilla. Yksi mukava retki tehtiin ratikka nro yhdellä (menee Ladvíin tai ainakin siihen suuntaan), jonka päätepysäkillä on sisustukseltaan aikas erikoinen Pivnice na Konécné ja reitin varrella kivoja maisemia kaukana keskustan turistirysistä.

Aiemmin jo manailin tsekkiläisittäin kallista Red Hot & Blues -ravintolaa. Toisesta ääripäästä voisi mainita vaikkapa prahalaisittan todella edullisen vaihtoehdon, eli Restaurace Dejvicka Sokolovnan. Sinne löytää helposti Hradčanskán metroasemalta. Alueella on kesäisin vieri vieressä muitakin edullisia kuppiloita ja siellä on mukava hortoilla. Ainut huono puoli tuossa em. ravintelissa on se, että ruokalista on pelkästään tsekiksi...Mutta kolmella eurolla saapi ihan oikean ruoka-annoksen ja vielä sen pivonkin.

Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja (siis ookoo ruoka ja hinta) tällä reissulla: Czech-Mex Restaurant ihan keskustassa ja Blatouch Vinohradyssa osoitteessa Americka 17."Oikeaan" panimotunnelmaan taas voi virittäytyä vaikka U Zeleného Stromussa.

Niin ja sitten kaikille vesipiipun ystäville -ei siis meille -Čajírna Kafírna Siva:ssa on tunnelmaa. Jos eri makujen pössyttely ei innosta, aina voi ihmetellä muiden touhuja ja hörppiä mustaherukkagrogia, nam. Outoa fiilistä lisäsi vielä se, että yhtäkkiä kaiuttimista kuului Ismo Alangon (Värttinä) ääni...

No, jotta arvoisat lukijani eivät taas jäisi siihen uskoon, että Älpäkkö on pelkästään istunut sisätiloissa, alla muutama ulkokuva Prahan linnasta ja linnan vierestä.

Linnan pihalla Älpäkkö meinasi aiheuttaa diplomaattisen selkkauksen, kun niska kirkontorneja kenossa ihaillen ei huomannut takaa lähestyvää "rykmenttiä". Hiukan sitä turistiparka pelästyi kun sotilas tuuppasi hitaamman lapaluusta syrjemmälle!

Varmasti paljon muutakin tapahtui ja sattui, mutta ne muistikuvat ovat vielä jossakin aivopoimujen kätköissä. Ja saavat sinne jäädäkin. Tällä hetkellä reissukalenteri on totaalisen tyhjä ja voip olla, että tämä vuosi on varsin reissuton (Lappia ei lasketa;). Vai pitäisikö testata, miten halvalla Prahaan pääsee ja siellä elää, hmmm....toivottavasti pääsemme Prahaan sentään ennen kuin tuo kaveri (kuva alla) kurottaa reunalle?!


Ei kommentteja: