on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

tiistaina, maaliskuuta 22, 2011

Kevät Budapestissa, osa 3

Luova jatkumo näillä Älpäkön otsikoilla, eikösjuu.

Huomenta auringonpaisteisesta Budapestista! Loma vielä jatkuu ja elo sen mukaan. Viimeksihän suuntana oli ravintola Frici Papa, mutta se olikin sunnuntaisin suljettu, joten ei muuta kuin vatsa kurnien etsimään uutta apeteriaa. Ryntäsimme suurinpiirtein suoraan ensimmäisestä mahdollisesta ovesta sisään ja hyvä niin. Atmosfääri ei päätä huimaa Bécsiszelet Éttermerk -kuppilassa (Kiralý ut.69), mutta hinta-laatu suhde on kohdallaan, oikein hyvät pöperöt ja lasku juomineen & palvelulisineen kahdelta 8400 ft eli n. 31 €. Ystävämme Google paljasti myös sen, että paikka on osa ketjua tms. jonka "valttikorttina" on lautasen kokoinen wienerschnitzel (6 €). Älpäkkö näkikin sen omin silmin, huh.
Nämä Älpäkön ruokakuvat eivät taas varmaankaan pääse keittokirjoihin, mutta onhan nyt jotain näpsästy muistoksi;)

Eilen maanantaina aamupäivä kului taas lempipuuhassa eli häröillessä siellä ja täällä Tonavan tietämillä ja kauppahallissa.



Halleja on täällä useampikin, mutta visiteeraamamme pääpaikka oli kyllä valtava! Ja taas kerran - herkkuja pullollaan. Vetaisimme aamupäiväpalaksi kuuluisat makkarat ja poikkeuksellisesti aamupäiväoluset niiden kera.


Älpäkkö myös itki onnesta - ei vaan tulisuudesta johtuen - maistellessaan hapankaalilla täytettyä paprikaa. Virkistävä kokemus, ihan oikeasti.

Läskeissäkin löytyi valinnanvaraa, huh-huh.

Reissun ekojen päikkäreiden jälkeen haaveena oli kropan runtelu eli thai-hieronta ja heti kulman takaa, os. Karolý krt. 23 löytyikin Baan Massage. Täällä Budiksessa on silmiinpistävän paljon näitä thaikkupaikkoja ja niihin pääsee sisään niin, että tsekkaa julkisivussa repsottavasta mainoksesta ovikoodin, näpyttelee sen tavalliseen tapaan, odottaa ovisummeria ja eikun rohkeasti eteenpäin. Hinnat vaihtelevat tosi paljon ja tämä löytömme oli onneksi halvemmasta päästä: puolen tunnin jalkahieronta ja siihen päälle perinteinen tunnin thai-hieronta oli 37 €. Suosittelen! Monesti, etenkin Suomessa kait, näihin hierontapaikkoihin liitetään tietty maine, mutta näillä oikeilla paikoilla ei ole mitään tekemistä ns. "onnellisen lopun" paikkojen kanssa. Hierojat ovat todella taitavia ja vaikka thai-hieronta ei todellakaan ole mitään kevyttä läpsyttelyä, pieni kipu korvaantuu ihanana olona.

Hieronnan jälkeen pääsimme eilen nyt sitten vihdoin sinne Frici Papaan, mutta Älpäkön mielestä paikka olisi voinut olla suljettu edelleen. Miksiköhän tätä paikkaa suositellaan kaikissa oppaissa? Hinta oli tosi halpa: Unicum-aperitiivit, alkupalat, pääruuat ja sen kanssa punkkulasilliset yhteensä 17 €, mutta taso oli kanssa ihan peruskokkailua. Mutta jos haluaa vatsansa täyteen halvalla kivassa ympäristössä, niin mikäettei.


Hieronta ja raskas ruoka siihen päälle teki sen, että oikoselleen piti päästä reippaasti ennen puolta yötä. No, sen seurauksena tässä nyt siten älpäköidään aamutuimaan ja odotellaan lähtöä sukellusreissulle Tonavaan...

Alla vielä pari pläjäystä maaliskuisesta Budapestistä.

Budapestissa on ollut tosi turvallista liikkua - vartijoista huolimatta?!

Pyöräteitä Budapestissa on tosi paljon, pitäisköhän vuokrata fillari ja poljeskella pitkin Tonavan rantaa...

Ei kommentteja: