on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2011

Juhannus Prahassa

Tässä osoitteessa on Älpäkön hyvä olla! Kahdeksas kerta Prahassa ja yhä hymyilyttää:) Täällä on vietetty pääsiäistä, vappua ja joulua ja nyt siis juhannustakin.


Eihän täällä sitä jussia tietenkään mitenkään huomannut, aatto kului shoppaillessa Holesovicen markkinoilla: matkalaukku hajosi totaalisesti tulomatkalla joten ostettiin uusi laukku ja hiukan uutta sisältöäkin siihen. Markkinoille oli avattu uusi kenkäkauppa, New Asian Market ja siellä oli noin kympillä tarjolla kivoja kenkiä, joiden laatu ainakin vaikutti alueen kiinankrääsää paremmalta. Pari rantapyyhettäkin tingattiin sopuhintaan, ensi viikolle on luvattu helteitä joten rantsu kutsuu.

Holesovicen ruokatarjonta oli pysynyt entisellään, eli hyvää ja halpaa. Ruokatorilta ostettiin pari persikkaa 30 sentillä...


 ...ja herkuteltiin tofulla & pivolla, jotka maksoivat yhteensä naurettavat 3,5 euroa.


Ihan oikeaa "lehmänmaitoakin" olisi ollut tarjolla, mutta se nyt jätettiin väliin, kun ei ollut omaa astiaakaan mukana;)


Juhannuspäivänä oli tarkoitus mennä tallustelemaan Loretton seutuville, mutta matkalla sinne huomasimmekin olevamme keskellä suurta kansanjuhlaa! Juhlan aiheena oli se,että viimeiset venäläiset poistuivat Prahasta 20 vuotta sitten ja samoihin aikoihin kirjoitettiin Varsovassa sopimus sen vapauttamiseksi idän ikeen alta.

Tämä "Week of Freedom" sisältää monenlaista tapahtumaa: näyttelyjä, keskusteluja; pinkin tankin kellumassa Vltavassa ja Prague International Music Festivalin United Islands, jonne oli vapaa sisäänpääsy. Esiintyjiä oli kuudella eri lavalla ympäri Vltavan saaria Prahan keskustassa ja kaikenlaisia myyjiä  - ja tietysti oluttelttoja! - ja performansseja silmänkantamattomiin Vltavan rannoilla. Hyvä meininki:)


Saksalainen Polkaholix upposi tsekkeihin, musa oli Eläkeläisten tapaista - mutta siis polkkamausteella.

Prahassa pitää olla alkoholittomallekin pivolle oma myyntipiste!



Kaiken hulinan jälkeen karkasimme keskustasta ruokaseikkailuihin kaupungin laitamille, kuten eilenkin, niistä enemmän toisessa bloggauksessa. Alla vielä pari otosta Prahasta.

Prahalaiset hääparit kävelevät Kaarlen sillan yli ja kiinnittävät liittonsa vakuudeksi sillan alapuolella olevaan aitaan lukon, jonka avain heitetään Vltavaan.
Tanssiva talo eli pakollinen kuvapläjäys.


Mitäköhän kulman takaa tuleekaan vastaan? Prahassa sitä ei voi koskaan tietää!


Ei kommentteja: