on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Prahasta Prahaan - parin välitilan kautta



Mitä hyvää sanottavaa voisi keksiä Bratislavasta? Sen, että sieltä pääsee pois ihanasti Tonavaa pitkin?

No, tuo oli ehkä hiukka kärjistäen todettua, mutta mutta: Slovakian pääkaupunki ei ihastuttanut, eikä sykähdyttänyt. Saattaa tietysti olla, että lähes 40 asteen lämpötila (siis varjossa) ja se, että muuten loistavan hotellimme ilmastointi hajosi juuri sinä ainokaisena yönä, kun olisimme sitä kaivannneet, vaikutti fiiliksiin. Älpäkkö suosittelee kuitenkin käyntiä Ufo-tornin vessassa! Siihen yhden vuorokauden visiitti on ihan passeli.

Viilennystä reissuun toi Tonava kaunoinen. Me emme uskaltaneet -eikä aikakaan riittänyt - siihen pulahtaa, mutta paikalliset loiskivat menemään ihan surutta. Tuskin siis nykyisellään kovin saastunut joki. Meidät viilensi vauhti, kun kiisimme Bratislavasta Wieniin kantosiipialuksella. Todella upea kokemus. (kuvassa Devinin linnan rauniot Tonavan varrella)

Wienissä olimme hetken sormi suussa, kun botski jätti meidät yllättäen johonkin syrjäiseen kapungin kolkkaan. Koska meillä oli Wienissäkin vain vuorokausi aikaa, tarkoituksena oli hypätä satamassa suoraan taksiin ja posottaa nopeinta reittiä hotelliin. Takseja ei vain näkynyt, eikä muutenkaan mitään meininkiä ihmisistä puhumattakaan. Aikamme hortoiltuamme (nämä on just niitä "vaaran paikkoja", jolloin helteen hapertama pää kurnivalla vatsalla kruunattuna saa ihmettelemään, kuinka v-mäisen siipan sitä onkaan rinnallensa ristiksi ottanut. Tässä vaiheessa yleensä ei kestä katsoa peiliin, vaikka pitäisi...) taksejakin alkoi näkyä ja päästiin vihdoin hotskulle. Ja ilmastointikin pelasi!

Aikaa tuhlaamatta syöksyimme suihkun kautta Wienin iltaan. Määränpää oli selkeä, reitti ei.
Siis taksilla Praterin huvipuistoon. Älpäkkö rakastaa huvipuistoja! Etenkin vuoristoratoja! Ja kyllä sitä sitten sai kiljuakin. Aivan mahtava mesta! Kävimme tietysti myös elokuvastakin kuuluisassa maailmanpyörässä. Kuvan vuoristorata tekee muuten silmukan sekä eteen- että taaksepäin, wow!

Viileästi nukutun yön jälkeen surrasimme metrolla ja ratikalla sinne ja tänne. Upea kaupunki! Ja loistavat snagarit ja vehnäoluet! Jos aikaa on vähän, kuten meillä, kannattaa käydä ainakin Kunsthistorisches Museumissa. Nimihirviöstä huolimatta loistava paikka. Wieniin on mentävä uudestaan - sillä erää meidän oli palattava takaisin Prahaan. Wien-Praha bussimatkasta voi todeta sen verran, että seuraavalla kerralla mennään jollain muulla pelillä...tai ainaskin tarkistetaan, millainen bussi on vuorossa. Ihan kun näitä nyt pystyisi varmuudella tarkistamaan;) Bussit voi muuten varata - ja ne on varattava jos kyytiin meinaa mahtua - aikas kivasti esimerkix näin.

Aikamoinen helteisen heinäkuun viikonloppu! Seuraavaksi Prahan toisesta viikosta...

Ei kommentteja: