on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

lauantaina, maaliskuuta 19, 2011

Kevät Budapestissa, osa 1

Älpäkkö lennähti viikoksi tutkailemaan, mitä Unkarin ja Budapestin kevääseen kuuluu. No - hiukan ripsi vettä näin ekan päivän kunniaksi, mutta säätiedotus lupailee paranevaa keliä. Hiukan viherrystä näkyy siellä täällä puissa, kukkia vasta alan kaupoissa. Mutta hieno kaupunki ja aivan älyttömän halpaa, tästä esimerkkejä vielä myöhemmin.

Wizzair oli uusi ja ihan ok kokemus, paitsi Turun "terminaali", joka muistutti lähinnä varastorakennusta. Liaäksi koneessa oli tosi surkeat jalkatilat verrattuna vaikkapa Ryanairiin. En suosittele yli 185-senttisille.


Lento oli perillä vasta 22.40 joten ekan kerran reissullansa Älpäkkö tilasi kyydin kentälle odottamaan. Tämä oli siksikin hyvä juttu, että hotskumme, 7Seasons Apartments Budapest olisi ollut varmaan aikas haasteellista löytää pimeässä: julkisivusta ei  mitenkään käy ilmi, että talossa on hotelli, tai siis huoneistohotelli. Muuten hotsku on aivan mahtava ja sijainti rauhallinen ollakseen ihan keskustan tuntumassa. Vastapäätä hotskua on 24/7 kauppa (ja hammaslääkäri!) ja mukavia kuppiloita.


Huone on tosi upea:tilava ja siisti ja hyvin varusteltu. Älpäköllä kävi vielä tuuri, kun huone sattuu olemaan ylimmässä, 7. kerroksessa ja isolla parvekkeella. Voiko tällaista saada 409 eurolla viikoksi - no Budapestissä näköjään voi:)

Tänään siiis tuli tippa silloin ja toinen tällöin ja kylmää karkoitettiin tietysti hotwinellä, 600 ft eli 2,2 € kipale.


Hyvä vaihtoehto oli myös poiketa lämmittelemään kutsuvaan kuppilaan, alla kuva kyllä ekalta illalta, oluet ja Unicumit alle kympillä.


Pikkunälkää torjuttiin pienillä leivillä, joihin Älpäkkö on tutustunut myös Prahassa, nam. Ja hinta euron tai alle kipale.



Ihan hotskun vieressä on oiva, ei mikään kummallisen näköinen, mutta ilmeisesti iloisia ihmisiä puoleensa vetävä Queen Sörözö, jossa testasimme Caesarin salaattia. Hyvää oli, iso annos ja hinta olusen kanssa 7 €.


Nämähän menivät nyt taas ihan syömingeiksi nämä älpäköinnit, alla vielä suositus mainiota valkosipulikeittoa tarjoavasta Magdalena Merlosta, joka niin ikään on hotskukatumme, Kiralýn, varrella. Keitto ja pienet (!) oluset kahdelta 9,5 €.


Keitto oli piilotetu leivän sisään.


No, huomenna varmasti saadaan tänne jo hiukan maisemakuviakin, tänään ei pilvisen kelin takia viitsinyt niitä näppäillä.

Ja nyt Älpäkkö lähtee kuuman kylvyn virkistämänä - kuinkas muuten - etsimään jotain kivaa kuppilaa. Jalat taitavat viedä vinkkauksena saatuun osoitteeseen. Loma jatkuu!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jäämme innolla odottelemaan lisäarviointeja. t:Kirsi