on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2011

Kevät Budapestissa, osa 5

Eilen illalla tosiaan tuli hiukan törsättyä (normihintaiseen ruokaan täällä verrattuna), vaikkakaan Suomestahan ei tällaista taida saada ollenkaan (?), saati kahdella kympillä per nuppi. Eilen tuli myös syötyä ihan liikaa, niin hyvät pöperöt olivat Wasabissa. Metodihan paikassa on siis se, että istutaan pöytään ja aletaan tutkailla liukuhihnalla kahdessa eri tasossa ohi liitäviä toinen toistaan herrrkullisemman näköisiä annoksia. Sitten vain napataan hihnalta mitä mieli halajavi ja miten paljon halajavi. Syödä saa siis samaan hintaan minkä jaksaa. Viimeksihän Älpäkkö nautti samantapaista, vaan ei näin tasokasta, atriaa Varsovassa. Niin ja haarukoita ei sitten pöydissä ole;) Siitä selviää sakella, jos ei muuten.

Alla lyhyt pätkä Wasabin loppumattomasta herkkuhihnasta ja parit erimerkit siitä, mitä Älpäkkö maisteli. Siis parit...



Jospa sitten vähitellen tuosta sushi-hehkutuksesta tähän päivään, joka ei sekään ole ollut hassumpi ollenkaan. T-paita -keli, kasvit kasvavat silmissä ja kyllä - Älpäkkö vuokrasi fillarin. Varmoja kevään merkkejä kaikki. Fillarit otettiin lähimmästä Rent-a-Bike -paikasta, joka tässä tapauksessa oli Nádor utca:lla, lähellä Zrínyi-katua. Ihan ookoo pyörät ja hinta kahdeksalle tunnille 9 € per pyörä. Ja kypärä tietysti päähän!

Hiukanko hirvitti lähteä Budapestin kaduille - ei, vaan suoraan sanoen ihan älyttömän paljon. Mutta hyvinhän tuo sujui ja täällä on kuitenkin suht hyvin pyöräteitä ja koko ajan rakennetaan lisää. Ja jos pyörätietä ei ollut, vedettiin vihellellen ihan turisteina jalkakäytävällä....

Tonavan rantaa tovin poljettuamme ylitimme Margit-sillan ja tulimme Margit-saarelle, joka on n. 2 km pitkä ja n. 0.5 km leveä urheilu-, oleilu-, tms. paikka. Löytyy saarelta kaksi hotelliakin ja ulkouimala, joka on varmasti kesällä ihan täynnä väkeä. Saarella oli myös elukoita aitauksissa ja Pyhän Margaretan luostarin rauniot.



Ja pitihän sitä tietysti tankatakin, eli saarelle ei ole pakko ottaa omia eväitä, kuvassa Langós.  Kevyttä....ei siis ole, mutta hyvää.


"Satuimme" saarelle juuri kun eilen kokemamme Riverride splashasi taas jokeen. Kuten Älpäkkö arvelikin, homma näyttää bussin ulkopuolelta paljon jänskemmältä kuin sisäpuolelta.


Margitin jälkeen polkaisimme kaupunginpuistoon ja hiukohan sielläkin tuli. Älpäkkö suosittelee puiston laidalla olevaa Pecsa Cafe:ta! Hyvä palvelu, hyvä ruoka ja edullista (bruschetta-annos ja pieni olut n. 3 €). Paikassa näytti olevan joka ilta kasilta alkavaa rokahtavaa meininkiä, hmmm...tänään ois bluesia tarjolla ja huomenna muistellaan Hendrixiä.


Nähtävyyksiinkin ihan uppoutui pyörän selästä käsin...


Vapaudenaukio taitaa olla must nähtävyys Budapestissa.


Kuuden tunnin fillarointisessio vaati veronsa - Älpäkkö vääntäytyy nyt väkisin ihan vaan pienelle pyrähdykselle Budapestin iltaan. Yllä näkyvään "Aikakoneeseen" onkin hyvä lopettaa taas tällä erää. Tuon "mötikän" sisällä on siis vuoden hiekkaansa sirotteleva tiimalasi. Aika kuluu, niin myös loma Budapestissä. Huominen vielä ja sitten taas nauttimaan Wizzairin mahtavasta jalkatilasta...

Mutta mutta - mitä tapahtuu tänä iltana, entä huomenna? Aika sen näyttää!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wasabi näyttää loistovinkiltä sushia rakastavalle keliaakikolle! Muuten taitaa ruuat Unkarissa olla aika jauhoisia?
Onko Wasabin hinta aina kiinteä?
terv. Portsan piika

Älpäkkö kirjoitti...

Wasabin hinta vaihtelee silleen, että olikos se nyt viiteen asti kun on halvempaa, sitten nousee loppuillaksi ja viikonloppuna on vielä kalliimpaa. Tai siis eihän tämä nyt kovin kallista ole Suomen mittapuun mukaan. Pöytävaraus on varmaan suositeltavaa, meillä ei tosin ollut, mutta oli ihan sattumaa, että päästiin pöytään melkein heti:) Muuten en osaa arvioida tuota jauhopuolta, sorry.