on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

perjantaina, lokakuuta 26, 2007

Praha Praha Praha


Vielä hetki muinaisreissujen parissa. Alla jorinaa viime kesän ekasta Prahan viikosta. Kahdeksan yön päässä odottaa matka Roomaan...
Muutaman Prahan reissun jälkeen alkoi tuntua siltä, että meissä on jotain vikaa. Ihan oikeasti. Miksi palata aina samaan kaupunkiin, kun jo pelkästään Eurooppa on täynnänsä mielenkiintoisia paikkoja? Vuoden 2006 matkan jälkeen pyristely loppui ja alistuimme kohtaloomme: viime kesänä luovuimme tylsistä viikon valmismatkoista ja uhrasimme ihanan Lapin kesän Keski-Euroopan helteille.

Lennot varasimme suoraan CSA:lta (sattui olemaan sillä hetkellä halvimmat hinnat) ja tovin googlailun jälkeen buukattiin pikkuruinen budjettikämppä - tietenkin -Vinohradysta.
Kahden viikon loma (asumus&lennot) tuli maksamaan kahdelta reilu 900 €! Voin suositella noita boxeja kaikille muille paitsi nirppanokille, jotka lähtevät matkalle nukkuakseen silkkilakanoissa. Tai yleensäkin pääasiassa nyhjätäkseen hotskuhuoneissa koto-Suomesta tuotua ruisleipää järsien. Hinta-laatu -suhde on paikallaan ja sijainti loistava. Maailman parasta pippuripihviä saa pilkkahintaan vastapäätä olevasta U Draku-ravintolasta (en viitsi kaivella näppikseltä noita tsekin kielen erikoismerkkejä) ja aterian kruunaa kämppää vinosti vastapäätä leijuva psykedeelinen, loistavaa!!! Absinthia tarjoileva Zluta Pumpa.

Minä varsinkin olen aina kauhistellut helteitä ja viihtynyt kesät jo kymmenen vuotta harvemmin helteisessä Lapissa: no kuinkas sitten kävikään...Sääennuste lupaili jo ennen lähtöä megahelteitä Prahaan eikä erehtynyt. Onneksi kämppämme oli kellaritasossa ja ikkuna hiljaiselle sisäpihalle.

Ensimmäiset päivät olin tyrmistynyt ja shokissa ja pivo haihtui suoraan tuopista (pientä liioittelua, sain ehkä muutaman kulauksen nautittua). Lämpöä oli aamusta iltaan yli +30. Onneksi lähes kaikki kulttuuririennot ja nähtävyydet oli koettu jo aikaisemmilla reissuilla. Kuten esimerkiksi Kommunistinen museo (kuva). Jostain syystä Prahan kuuluisa Black Theatre oli jäänyt väliin ja se oli hoidettava helteestä huolimatta. Esitys jätti sanattomaksi ja tuuletuskin toimi täydessä salissa. Unohtumaton elämys. Tahtoo uudestaan.

MOT: helteeseen tottuu. Juu-u, mutta on helteitä ja sitten on vielä HELTEITÄ. Viikonloppuna lähdimme suunnitelmien mukaan pikku tourneelle Praha-Bratislava-Wien-Praha. Bratislavaan bussilla (aivan hulvaton reissu!), sieltä Wieniin kantosiipialuksella Tonavaa pitkin (ihanaa!) ja sieltä taasen bussilla takaisin "kotiin" (mielenkiintoinen kokemus). Matkat maksoivat kahdelta yhteensä about 100 €. Aivan käsittämättömän halpaa.

Sattui vain sillä lailla, että Bratislavassa oli kuumin päivä 30:een vuoteen, eli varjossa +39. MOT: niinkin kuuma voi olla, ettei jaksa juoda pivoa.

Jatkuu...

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

juu kuumaa on...kovin kuumaa ;)