Vaan kun ensin pitäisi kalastaa ne kalat...Älpäkkö on tällä reissulla toistaiseksi ollut jalokalojen syömisen suhteen pelkästään taitavampien kalastajien armoilla - jos nyt sitten jalosaaliiksi ei lasketa omaa oikean käden kyynärpäätä. Kävi nimittäin niin tuolla Kapsajoella (keskiyönaurinkoinen kuva Kapsalta alla), että pusikkoon tarttunut lippa läpsähti irrotessaan läskiin. Onneksi velipoika pelasti tilanteen ja kiskaisi koukun lihasta. "Ihan vaan pienen" huudon säestämänä...
Toki muutakin kuin kalaruokaa on pistelty poskeen. Paljon kun on ulkona ja rämpii vapa kädessä soilla ja jokivarsissa, niin tulee NÄLKÄ. Niinpä edellisen bloggauksen lammasvartaiden lisäksi piti kehitellä retkimuona, joka sai nimekseen Riema = paikallisen leipojamestarin tekemän rieskan väliin laitetaan valkosipulisinapilla sivelty, nuotiolla grillattu makkara. Nam! Saattaa tietysti olla, että Rieman makuun on päässyt vaikuttamaan myös yötön yö, eli älkää kokeilko tätä kotona...Paitsi tietenkin jos asut yöttömän yön vaikutuspiirissä.
Aahhhh, loma jatkukoon...
 
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti