on kävelevä kysymysmerkki, joka naisen hahmossa reissaa, kalastaa, lukee ja kirjoittaa, ei jaksa kauaa murjottaa; nautiskelee.

sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Budapest: finaali

No löytyihän sitä Budapestistakin huono ruokapaikka, kun oikein etsi. Eli viimeisen illan kunniaksi nälän sokaisemin silmin syöksyimme sisään keilahallin ovesta! Suomessakin keilahallissa syöneenä Älpäkkö toki tiesi, että keilahallissa yleensä pääasia on keilojen kaatelu, ei ruuasta naatiskelu. Mutta näin nyt sitten kävi, enkä todellakaan suosittele tätä Walhalla Clubia kenellekään: surkeaa ruokaa ylihintaan. Sääliksi kävi tarjoilijoita...So - never ever eat at Walhalla Club in Budapest!


Onneksi koko lomaviikon olimme saaneet tuta mitä erinomaisimpia unkarilaisia ruokia, joten poikkeus vahvistaa säännön: kyllä Unkarissa voi herkutella ja vieläpä tosi edullisesti!

Lähtöpäivänä (25.3.) sitten kärvistelimme farkuissamme yli +20 asteen auringonpaisteessa, kävimme vielä kerran ihanassa kauppahallissa ja naatiskelimme pienestä olusesta ja ihmisten pällistelystä hallin viereisellä terassilla turvautuen aurinkolasien tuomaan tirkistelysuojaan. Lento kohti kotia lähti viiden jälkeen ja se siitä: Suomessa odotti liukastelu lumella ja pikkupakkasen kipristely korvilla. Paluu arkeen on aina yhtä juhlavaa...

Vielä muutama kuvapläjäys Budapestin kaduilta ja vinkki hotskukadultamme Királylta. Királyn varrelta pitää nimittäin ehdottomasti poiketa myös Gozsdu Udvarille (Gojdu Courtyard), eräänlaiselle kaksi katua yhdistävälle promenadille vai miksi sitä nyt kutsuisi, jolta löytyy lisää putiikkeja ja kuppiloita & ravintoloita.


Arki siis on ON, uutta lomaa odotellessa. Pääsiäisenä ei taideta tänä vuonna päästä mihinkään, ei edes Tallinnaan, mutta kesällä sitten viimeistään taas piilopirtti Lapissa odottaa ja ihana Norja siinä liki.

Ja syyskuussa viimeistään mielimaisemiin....Eräältä oivalta Palermon reissulta tuttu Visit Palermo etsii parhaillaa Taloa isolla teellä matkalaisille. Sitä odotellessa:)

Ei kommentteja: